Categorized | Muziekdocenten

School mag muziekdocent die stript niet ontslaan

Een Nederlandse school mag een muziekdocent die in zijn vrije tijd ook stripper was niet op staande voet ontslaan. De Nederlandse rechter heeft bepaald dat de docent de school wel had moeten inlichten over deze nevenfunctie, maar dat het niet melden geen reden is voor direct ontslag.

Zorgen

Nadat aan het licht kwam dat een muziekdocent in zijn vrije tijd wel eens een centje bijverdiende als stripper, ontstonden er zorgen bij ouders van leerlingen. De muziekdocent zou zich mogelijk schuldig kunnen maken en kindermisbruik en om de kinderen te beschermen moest de leraar eigenlijk op direct worden ontslagen.

Onrechtmatig ontslag

Het schoolbestuur vond dat ouders gelijk hadden en dat de docent door het niet melden van nevenverdiensten op staande voet ontslagen kon worden. De rechtbank in Amsterdam was het hier echter niet mee eens. De muziekdocent was al 30 jaar in dienst van de school en is nooit eerder in overtreding gegaan. Daarnaast zou een functie als stripper in de hedendaagse maatschappij helemaal niet meer zo schokkend zijn volgens de rechter.

Disclaimer

Deze site wordt gemaakt door en voor onafhankelijke fans van muziekwetenschappen en alles wat daarmee te maken heeft. Wij zijn niet gelieerd aan de oude musicology opleiding of eender welke andere officiƫle instantie hiervan.

Conservatorium van Amsterdam

Kies je muziek zender!