Categorized | Muziek

Florian Wolff: pionier van duurzame muziek

Duurzaamheid gaat overal ter wereld een steeds grotere rol spelen. Ook muziek kan daar een bijdrage aan leveren. Zo bleek uit onderzoek al dat het afspelen van muziek in de buurt van zonnecellen ervoor zorgt dat de zonnecellen meer elektriciteit opwekken. Maar ook op eenvoudigere wijze kan muziek een bijdrage leveren aan duurzaamheid.

Muzikant Florian Wolff is daar een goed voorbeeld van. Als songwriter en producent houdt hij zich al vanaf het begin van zijn carrière bezig met het integreren van duurzaamheid in zijn muziek. Zo liet hij zijn album uitbrengen in een hoes van gerecycled papier, bedrukt met eco-vriendelijke inkt. Daarna volgden bandshirts van bio-katoen en werd er een Green Tour opgezet, waarbij het podium draaide op zonne-energie, windenergie en menselijk energie. Het publiek voorziet Wolff dan fietsend van stroom.

Met zijn vernieuwende initiatieven wil hij laten zien dat je met duurzaam ondernemen een positieve impact kunt hebben. Volgens Wolff is duurzaamheid in de popcultuur een onderbelicht thema en hij is dan ook blij om zijn bijdrage te kunnen leveren aan de bekendheid van dit thema. Maandelijks bereikt hij honderden mensen met zijn optredens.

Het lastige van duurzaamheid is volgens Wolff dat de gevolgen ervan voor veel mensen in het westen voelen als een ver van hun bed show. Met zijn muziek, die soms ook inhoudelijk over duurzaamheid gaat, hoopt hij bewustwording te creëren en mensen de noodzaak van duurzaamheid te laten voelen.

Disclaimer

Deze site wordt gemaakt door en voor onafhankelijke fans van muziekwetenschappen en alles wat daarmee te maken heeft. Wij zijn niet gelieerd aan de oude musicology opleiding of eender welke andere officiële instantie hiervan.

Conservatorium van Amsterdam

Kies je muziek zender!