Categorized | Muziek

De kleur van muziek

Alom geprezen kunstenaar David Hockney (76) omarmt allerlei vormen van kunst, bestaand of door hem bedacht. Veel van zijn schilderijen, ontwerpen en decors ontstaan op basis van een visueel beeld dat hij vormt aan de hand van muzikale stukken.

De veelzijdige Engelse kunstenaar deed een belangrijke bijdrage aan de popart-beweging in de jaren ‘60 en wordt in Engeland gezien als de meest invloedrijke kunstenaar van de 20e eeuw. Hij gebruikt niet alleen zijn oren om visuele installaties en creaties te maken. Hij heeft ook geen boodschap aan disciplines en scholen. Hij brengt alles bij elkaar en dat heeft een versterkend effect. Zo ook het bij elkaar brengen van techniek en kunst.

Toen hij de iPhone een paar maanden in zijn bezit had, werd het telefoontje een gereedschap voor het maken van kunst in zijn vernuftige handen. Met zijn vingers tekende hij bloemen en stuurde die door naar zijn vrienden. Na de iPhone kwam de iPad en toen: een tentoonstelling voor de werken die hij op zijn mobieltje en tablet maakte. Meer dan 100 ‘ verse bloemen’ vormden de tentoonstelling “Fleurs fraîches”, die te zien was in Parijs.

Wat denk jij? Zit er muziek in een decor? Of toekomst in ‘conventionele’ kunst gemaakt op moderne technologie? Op Flickr is een pagina voor deze vorm van kunst. Doe inspiratie op of voeg eigen werk toe.

Disclaimer

Deze site wordt gemaakt door en voor onafhankelijke fans van muziekwetenschappen en alles wat daarmee te maken heeft. Wij zijn niet gelieerd aan de oude musicology opleiding of eender welke andere officiële instantie hiervan.

Conservatorium van Amsterdam

Kies je muziek zender!