Categorized | Conservatorium

Conservatorium van Amsterdam gaat samenwerking aan met Braziliaanse muziekschool

Het conservatorium van Amsterdam werkt sinds kort samen met een muziekschool uit Sao Paulo. De meest talentvolle muzikanten van de muziekschool kunnen dankzij de samenwerking doorstromen naar het Amsterdams conservatorium.

Muziekschool voor de armen

De muziekschool uit Sao Paolo is een school waar kinderen en jongeren uit de allerarmste wijken van de stad gratis muziekles krijgen. Tussen deze kinderen worden soms grote talenten aangetroffen en om deze talenten de kans te geven zich te ontwikkelen is besloten een samenwerking met het conservatorium van Amsterdam aan te gaan.

Een goede opleiding

Het is voor de talenten mogelijk om in Nederland een goede muziekopleiding te volgen en vervolgens uit te groeien tot een professioneel muzikant. Ze kunnen door de kennis en ervaring die ze in ons land opdoen hun dromen waarmaken en later bijvoorbeeld bij beroemde orkesten spelen of zelf muziek componeren.

Eerste studenten nu al in Nederland

De eerste jongeren zijn inmiddels in Nederland aangekomen en zij volgen inmiddels een opleiding aan het conservatorium van Amsterdam. Gemakkelijk is dat door het verschil in cultuur en taal natuurlijk niet, maar ze zijn wel blij met de kans die ze krijgen. Dat blijkt ook uit een interview dat de NOS met twee van de Braziliaanse leerlingen van het conservatorium hield.

Disclaimer

Deze site wordt gemaakt door en voor onafhankelijke fans van muziekwetenschappen en alles wat daarmee te maken heeft. Wij zijn niet gelieerd aan de oude musicology opleiding of eender welke andere officiƫle instantie hiervan.

Conservatorium van Amsterdam

Kies je muziek zender!